2021-08-27 13:18:45• hírek • Bede Emőke

Több lövés is dördült a határ közelében

Csütörtök reggel, 7 óra 25 perc körül a nagytarnai határrendészek Sellő (Sirlau) közelében több, a román-ukrán határ irányából érkező személyre lettek figyelmesek.

Az egyenruhások azonnal megállásra szólították fel őket, viszont azok inkább a menekülést választották: az általuk cipelt dobozokat ledobták, majd ahányan voltak, szinte annyi irányba futottak. A határrendészek ekkor három figyelmeztető lövést adtak, s végül sikerült is elfogniuk egy 28 éves, ukrán állampolgárságú férfit. A csempészt, illetve a helyszínen talált öt, fekete fóliába csomagolt dobozt a hatóság székhelyére szállították, a többi menekülőről pedig értesítették az ukrán kollégákat.


Mint kiderült, a dobozokban összesen 6.350 csomag, Duty-Free és fehérorosz zárjeggyel ellátott cigaretta lapult, melyeknek piaci értéke 74.300 lejre tehető.


Az ügyben csempészet és illegális határátlépés címszóval folytatják a nyomozást. Az ukrán férfit 24 órára őrizetbe vették, hamarosan pedig kezdeményezni fogják ellene az előzetes letartóztatást is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: